• Bak Imre, Marika

Kiállítva:

– Új mechanizmus. Művek a hatvanas-hetvenes évekből. Budapest, MEO, 2001. december 13. – 2002. február 3. katsz.n.


Kiállítva és reprodukálva:
– Ludwig Goes Pop + The East Side Story. Budapest. Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2015. október. 9. – 2016. január 3. 176.


Reprodukálva:
– Hajdu István: Bak Imre. Budapest, Gondolat, 2003. ksz.: 9.


Hátoldalon:

Felirat: Portré Pály. 113, Bak Imre Marika 100x100 Acrilyc Portré Pály.


Év
1967

Technika
Akril

Anyag
Vászon

Méret
100x100 cm

Jelzés
J.ho. vakkereten: Bak I. 67.

Kategória
Festmény

Megosztom másokkal:

Bak Imre

Bak Imre 1939 július 5.-én született Budapesten. 1958-1963 között a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult. Karrierje elején kubista művészek ihlették, például Molnár Sándor és George Braque. Pályafutása során szinte végig a geometrikus absztrakció hagyományait követte. Az 1960-as évek végén Bak is kiállította műveit az Iparterv-csoport neoavantgárd művészeivel. A Fajó Jánossal és Nádler Istvánnal kidolgozott új művészeti elképzeléseket az esseni kiállításon mutatta be, ahol a színek használatát minimalizálta és a formák kerültek a központba. Következő években a festészet a hattérbe szorult és fekete-fehér fotókat készített. Az 1970-es évek elején Molnár Sándorral,  Fajó Jánossal, Keserü Ilonával és Nádler Istvánnal megalapította a Budapesti Műhelyt. A 70-es évek második felében visszatért a festészethez és a formákat jelekre váltotta mellyel érzelmeket, hangulatokat fejezett ki. A neoavantgárd korszak végén alkalmazkodni tudott a posztmodern stílushoz, geometrikus szerkezetei összetettebbé váltak és művei kiszínesedtek.

Megosztom másokkal:
Bak Imre, Marika

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* Kötelező kitölteni
A hírlevél feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy megadott személyes adataid kezeljük. Az adatkezelésről további tájékoztatások itt érhetőek el.